Köttfärspaj

-

Paj är så gott och så enkelt att variera. Gör en pajdeg, grädda den i 10 min. Släng i vad tusan du är sugen på, en äggstanning och in i ugnen. Under tiden hinner man duka och göra en god sallad. Toppen på alla sätt! :) Synd bara att mina barn inte gillar paj (än). Enkelt också att ta med paj i matlådan. Det blir sällan snygga bitar när man tar fram den på jobbet, men fortfarande lika god. Well, det här är min paj idag, och först kommer pajdegen som jag alltid gör enligt samma recept:

Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl (det går också jättebra att ta 1½ dl vetemjöl och ½ dl grahamsmjöl)
Ev 1 msk vatten
Ev någon krydda, tex några blad rosmarin hackade

Låt smöret stå framme och blir lite varmare. Häll på mjöl och ta en gaffel och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i en pajform och grädda bara degen i 10 min, 200 grader.

Köttfärssås på ca 300 g köttfärs
(min köttfärs var från igår och innehöll lök, vitlök, 500 g köttfärs, majs och 1 dl creme fraiche fetaost & soltorkad tomat)
2 dl kokt ris (också en rest från kylskåpet)
Broccoli
2 ägg
½ dl grädde
Chilipeppar
Salt

Fil 000 (39)

Idag hade jag rester att jobba med, så jag blandade köttfärssås och ris.
La broccolibuketter i botten på pajen, delade ut köttfärsröran ovanpå. Vispade ihop ägg, grädde, chilipeppar och salt och hällde över köttfärsen. Ostskivor högst upp på toppen. In i ugnen igen och ca 30 min.

Fil 000 (40)

Fil 000 (7)

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Den största fördelen med dina pajer, förutom att de blir väldigt goda så klart, är att de blir så saftiga. Vet inte hur många pajer jag ätit som smulat sönder men aldrig dina. :)

Lämna ett svar