Majsknäcke

-

Klev upp och började baka på lördagmorgonen. Hade läst om majsknäcke hos Fikastunder och var sugen att prova. Fröknäcke är ju så gott, men ändå roligt att prova något annat? Jag gjorde så här:

3 dl polenta
1 dl sesamfrö
1 dl pumpafrö
1 msk salt
½ dl olivolja
2 dl hett vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke, och blanda runt.

Lägg ut degen på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovanpå medans du plattar ut degen med en slev/handen eller som jag, med en barnkavel. Ta bort det övre bakplåtspapperet och sätt in plåten i ugnen i ca 35 min.

Ta ut plåten och skär till snygga bitar medans brödet är varmt. Låt svalna på plåten. Jag provade först med bara Philadelphiaost på knäcket och det var gott om än lite osalt. Valde att skiva en avokado + lite citronpeppar på toppen och det blev supergott! Kul också med det gula knäcket, det sticker ut i sin fina färg! Passade på att läsa min nya bok med Tina Nordström till frukosten. Tina som faktiskt fick mig intresserad av att laga mat, mera om det i ett eget inlägg längre fram.

Majsknäcke

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar