Rabarberkyckling

-

En god kycklingrätt är rabarberkyckling. En rätt där man lägger i rabarber i samma form som den förstekta kycklingen. Jag har hittat receptet inne hos Matplatsen och lagat det några gånger. Funkar också jättebra i matlådan. Så här:

500 g kyckling
3 rabarberstjälkar
2 dl grädde
1-2 msk honung
2 msk kycklingfond
½ tsk sambal oelek
1 hackad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Ris att äta till

Sätt ugnen på 200grader. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg dem tillsammans med kycklingen i en ugnsform. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll detta över kycklingen. In i ugnen ca 20 min, lagom medans riset hinner koka :)

Rabarbern blir ett syrligt inslag men det är gott! Testa (och gör av med lite rabarber, som annars kan ta över hela grönsakslandet). Idag serverade jag med grönsaker och en fetaostsås.

Rabarberkyckling

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kladdkaka som snygg dessert

Skumtomtefudge Pearadise

Café Loftet i Funäsdalen

Fransk löksoppa

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar