Rabarberkyckling

En god kycklingrätt är rabarberkyckling. En rätt där man lägger i rabarber i samma form som den förstekta kycklingen. Jag har hittat receptet inne hos Matplatsen och lagat det några gånger. Funkar också jättebra i matlådan. Så här:

500 g kyckling
3 rabarberstjälkar
2 dl grädde
1-2 msk honung
2 msk kycklingfond
½ tsk sambal oelek
1 hackad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Ris att äta till

Sätt ugnen på 200grader. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg dem tillsammans med kycklingen i en ugnsform. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll detta över kycklingen. In i ugnen ca 20 min, lagom medans riset hinner koka :)

Rabarbern blir ett syrligt inslag men det är gott! Testa (och gör av med lite rabarber, som annars kan ta över hela grönsakslandet). Idag serverade jag med grönsaker och en fetaostsås.

Rabarberkyckling

 

2 thoughts on “Rabarberkyckling

Kommentera