Citronrisotto – ny favorit?

-

Risotto är en riktig höjdare i matväg. Så enkelt och så gott! Passar till allt, eller bara som sig själv, och är så krämig så man oftast kan vara utan sås. Jag har gjort risotto väldigt många gånger, men häromkvällen provade jag en ny smaksättning som jag hittade inne hos Krii’s Kitchen, nämligen citronrisotto. Riktigt, riktigt gott! Jag gjorde inte riktigt som hon, utan här är min variant för 2-3 personer:

2 dl Avorioris
4 dl buljong, jag använde kycklingfond som jag hällde ner i vattnet
½ gul lök
Smör i kastrullen
Parmesanost
100 g Ricottaost
1 ekologisk citron
salt och peppar

Börja med att mäta upp vatten och koka upp det, häll ner fond. Ställ sedan den kastrullen på sidan. Hacka lök och lägg tillsammans med lite smör och ris i en annan kastrull. Låt det fräsa en kort stund innan lite buljong i taget hälls på. Röra med jämna mellanrum och mera buljong. När buljongen är slut är riset färdigkokt. Ställ riskastrullen på sidan och vänd ner riven parmesanost och citronstrimlor. Pressa ner lite citronsaft och även ricottaosten. Toppa med lite salt och peppar.

Risotto

Citronrisotto

Vi serverade risotton med ett par skivor parmaskinka, en tomatsallad och stekta zucchinitärningar. Mums!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar