Groddar

-

Jag har funderat ett tag, men så halkade jag in hos Renee Voltaire och såg att hon hade rea på sin groddburk. Det blir inte bättre läge än så, så jag slog till. Jag fick hem groddburken för någon vecka sedan och satte igång. Jag valde att samtidigt som burken, köpa ett par varianter av blandade groddar. Min tanke i förlängningen är nog att köra en sorts grodd i taget, men som start så kändes det roligt att prova en blandning.

Groddar

Det första man ska göra är att blötlägga grodd-fröna i ca 8h, så det gjorde jag över natten.
På morgonen sen, så häller man av vattnet och häller ner fröna i groddburken och ställer den i sin ställning.

Groddar2

Efter fyra dygn

Groddar3

Efter åtta dygn och dags att skörda. Supergoda verkligen! Vilken spänst i groddarna. Här snackar vi livskraft!

Groddar4

Dagens frukost, där jag tog ett tunnbröd, smör och hushållsost samt toppade med groddar och vek ihop. Mumsigt!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar