Jag har funderat ett tag, men så halkade jag in hos Renee Voltaire och såg att hon hade rea på sin groddburk. Det blir inte bättre läge än så, så jag slog till. Jag fick hem groddburken för någon vecka sedan och satte igång. Jag valde att samtidigt som burken, köpa ett par varianter av blandade groddar. Min tanke i förlängningen är nog att köra en sorts grodd i taget, men som start så kändes det roligt att prova en blandning.
Det första man ska göra är att blötlägga grodd-fröna i ca 8h, så det gjorde jag över natten.
På morgonen sen, så häller man av vattnet och häller ner fröna i groddburken och ställer den i sin ställning.
Efter fyra dygn
Efter åtta dygn och dags att skörda. Supergoda verkligen! Vilken spänst i groddarna. Här snackar vi livskraft!
Dagens frukost, där jag tog ett tunnbröd, smör och hushållsost samt toppade med groddar och vek ihop. Mumsigt!