Att laga en Pasta Carbonara med kyckling är lite annorlunda jämfört med det vanliga sidfläsket, men godare om jag får säga mitt. Kyckling är gott, pasta är gott och parmesan är jättegott! Alltså måste en kombination bli riktigt bra. Så gick mina funderingar en eftermiddag och jag åkte hem och satte igång:
Spaghetti
3 hela ägg
1 dl vispgrädde
2 kycklingfiléer
5 champinjoner
100 g riven parmesanost
salt
svartpeppar
Börja med att skära kycklingfiléerna i strimlor. Koka upp vatten och häll i spagetti. Stek kycklingen gyllenbrun i stekpannan och lägg även ner skivade champinjoner. I en annan skål, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med kycklingen och champinjonerna, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite parmesan och nymalen svartpeppar.
Den här gången hade jag nog lite för varmt på plattan, så därför har äggen koagulerat för fort och det har blivit ”äggklumpar” i pastan. Men det här var så gott, så jag kommer definitivt att prova igen.
Det här ska vi testa idag ?
Kul att ni testar! Hoppas att ni gillade det på samma sätt som jag gjorde. Kram