Helikopter över San Francisco

-

Att vakna kl 03 och vänta på att morgonen ska starta, det vill jag helst slippa framöver. Jag får nog helt enkelt jobba hårdare för att vara vaken längre. Nåväl, fem timmar senare lämnade vi hotellet och siktade på första bästa frukostställe. Dagens plan var att åka helikopter över San Francisco så vi ville grunda ordentligt. Vi hann inte så långt på Lombard Street förrän ett lovande dök upp. Vi köpte en breakfast plate, vilket visade sig vara ett ägg, en hamburgare (alltså bara köttskivan på en hamburgare), tre skivor bacon och en stor muffins. Lite lätt besvikna gick vi därifrån och tänkte inte återvända.Lombard Street fick ett promenadbesök och vi var långt ifrån ensamma. Ett riktigt turistmål att titta in den här krokiga gatan. Vi fortsatte sedan ner mot kajen och Fishermans Wharf. Det var en väldigt trevlig gata med en massa restauranger, akvarium och klädes/sovenier-butiker. Ett surdegsbageri fick extra uppmärksamhet av oss, men mer om det i ett annat inlägg. Vi hittade det hotell där vi senare skulle bli upphämtade och sen strosade vi längs Fishermans Wharf. Åt lunch på Bubba Gump, en Surf & Turf som hette duga! (Råkar ni bli sugna på en Surf & Turf på Clarion Hotell Arlanda, så avråder jag från det. I det här inlägget så ser ni en bild av deras dyra och tråkiga variant, som inte var värt sina pengar).
Vi blev upphämtade av en minitaxi och åkte över Golden Gate-bron till Sausalito, där helikoptern stod. Jag fick bästa platsen bredvid piloten och han började flyga samtidigt som vi löpande fick veta vad vi såg. Ut över Stilla havet där vi fick se vågorna slå, över Golden Gate-bron för att sedan flyga under den! In över stan där downtowns höghus tornade upp sig, 50 kvarter långa Golden Gate Park, ut över bukten, TreasureIsland, BayBridge och även Alcatraz-ön. Det kändes som en lång flygning där vi fick se mycket av staden. Hur häftigt som helst!


Helikopter över San FranciscoBil tillbaka över Golden Gate-bron och tillbaka till Fishermans Wharf. Makalös glass och akvarium kommer i nästa inlägg, jag skriver när jag får tid.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar