Alcatraz

-

Vi vaknade upp på tisdagmorgon och ville äta vår frukost nere på Fishermans Wharf. Det blev, efter en skön strandpromenad, populära surdegsbageriet Boudin och jag valde en Crab Egg Benedict, som visade sig vara en alldeles utmärkt frukost. Supergod verkligen och jag måste jobba på frågan Egg Benedict när jag kommer hem. Efter frukosten så hade Daniel förbokat biljetter till Alcatraz, och båten som skulle ta oss ut till ön. Varmt och soligt väder, så en stund till havs kändes bara skönt.Ute på ön, så fick vi stanna på en obligatorisk genomgång av reglerna på ön. Det är tex helt förbjudet att ta någonting med sig, såsom stenar från trasiga murar osv. Man får inte heller fika var som helst, utan bara vid kajen där vi kom iland. Vi gick sedan upp till själva fängelsebyggnaden där det ingick 45 min röstguidning med hörlurar, ett antal språk fanns att välja på. Det var en intressant guidning där vi fick veta mycket om hur livet i fängelset hade varit och också de försök till rymning som varit. Bara tre personer lyckades ta sig från ön, men de hittades aldrig så ev drunknade de när de simmade mot friheten?

Alcatraz2Efter rundvandringen gick vi tillbaka till kajen och fikade vårt medhavda fika från Boudin, det säljs inget fika alls på ön. Stärkta fortsatte vi vår tur runt ön. Mycket var avspärrat men vi kunde ändå titta och läsa några skyltar. Bl.a. så var närheten till San Francisco något som många fångar tyckte var knäckande, och det fanns de fångar som avstod utetid, för att slippa se staden, bara ca två km bort. Utsikten mot Golden Gate var extra fin från baksidan av fängelset.

Alcatraz3

Ur ett matperspektiv var Alcatraz ett framåttänkande fängelse. Fångarna fick alltid bra mat med både kött och grönsaker varje dag, då man var var övertygad om att bra mat var bra för människan. Fängelset var intressant men också en obehaglig upplevelse, jag hade verkligen inte velat sitta där bakom något galler, så efter ca tre timmar var vi nöjda och kunde åka båten tillbaka.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar