Falukorvsgratäng

-

Här kommer ett snabbt tips på en falukorvsgratäng till någon vardagsmiddag, då ni har lite tight med tid. Då jag hade en liten bit falukorv kvar, sedan vi gjort korvmackor till middag en slapp dag, och dessutom behövde ett par matlådor till dagen efter, så snodde jag ihop den här på ganska kort tid:

2 dl makaroner
8-10 cm falukorv
10 körsbärstomater
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2-3 msk mild ajvar relish
½ burk Creme Bonjour Chili
riven ost
svartpeppar

Börja med att koka makaronerna al dente och lägg ner dem i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader. Dela falukorven i tärningar och lägg dem ovanpå makaronerna tillsammans med tärnade tomater.

Falukorvsgratäng1

Blanda ihop creme fraiche, vispgrädde, Ajvar Relish och Creme Bonjour i en kastrull och koka upp. Häll denna blandning över makaronerna. Strö över riven ost och krydda med svartpeppar. In i ugnen i 20 min så har ni en jättegod falukorvsgratäng till middag, eller som för mig – i matlådan ett par dagar.

Falukorvsgratäng2 Falukorvsgratäng3

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar