Sagas äggröra

-

Något som min dotter ofta gör till frukost på helgerna, är Sagas äggröra. Jag har skrivit om äggröra deluxe tidigare, men inte om hennes variant. Saga tar sin äggröra på en rostad macka med smör på, men jag vill gärna ha både smör, äggröra, kaviar och ost på min rostade macka. Oavsett så bidrar äggröran väldigt mycket till mättnadskänslan. Här kommer receptet per person, bara att ta gånger antal personer som vill äta äggröra till frukost:

1 ägg
1 msk vispgrädde
salt och vitpeppar

Stek i en stekpanna där man bottnat med lite smör. Rör samtidigt, så äggsmeten faller i bitar. Ta bort från plattan strax innan rätt konsistens, för den hinner stelna lite till.

sagas-aggrora Sagas äggröra

Sen måste jag få tillägga den extra smaken som blir när man tillagar i gjutjärnspanna. Jag kan inte sätta ord på det, men på en sådan enkel rätt som äggröra så gör stekpannan skillnad. Testa för att känna själva och kommentera gärna.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar