Pasta med baconsås

-

Att komma hem efter jobbet och hela familjen är hungriga och lite smått griniga. Vad ska man då trolla fram för god mat där alla kommer att bli mätta? Den eviga frågan som man inte kan få för många förslag kring. Pasta med baconsås trollade jag ihop häromdagen och den fick tummen upp från min sambo, så pass att han hellre okynnesåt upp resterna än sparade till en matlåda. Mina barn ville inte ens prova, utan nöjde sig med pasta den här dagen, men det får väl vara så ibland också? Bra betyg från oss som smakade baconsåsen alltså. Så här gjorde jag och fick tömma kylen på lite olika burkar på köpet:

Pasta för fyra personer (jag hade färsk tortellini idag)
1 pkt Bacon
1 Scharlottenlök
½ burk Pepparrotsost Creme Bonjour
½ burk Philadelphiaost (dvs 100g)
½ Zucchini
Chili (valfritt)
Smaksätt med peppar

Sätt igång pastavattnet och hacka löken och skär bacon i mindre bitar. Börja med att fräsa bacon en stund (oftast lyfter jag ur det stekta baconet och lägger dem på ett papper att rinna av, samt torkar ur pannan) innan löken tillsätts i stekpannan. Fräs löken en kort stund, blanda sedan ner de båda ostsorterna och en halv zucchini delad i tärningar. Smaksätt med hackad chili samt peppar. Det brukar inte behövas salt, då baconet är ganska salt. Smaka innan du saltar i onödan.

Pasta med baconsås

Det var kanske inte den bästa bilden jag har tagit, men det var väldigt mycket godare än vad det ser ut.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar