Smoothie med mango och banan

-

Godmorgon och välkommen till första dagen på det nya året och Internationella pizzadagen. Statistiken säger att vi äter dubbelt så mycket pizza på nyårsdagen, än vi gör vilken annan söndag resten av året.

Men hur var det nu med de nya nyårsmålen? Inte för att jag vill ge dåligt samvete på något sätt, men har man satt upp ett mål så ska man sträva efter att nå det målet. Jag vet att många i vårt avlånga land vill förbättra formen/gå ner i vikt/leva hälsosammare på olika sätt osv och det är väl jättebra att börja redan idag. Släng cigaretterna eller snusburken, rensa kylskåpet på onyttiga saker och ladda upp med råvaror som stämmer överens med ditt nyårsmål. Ifall ni satte målet att förbättra formen, så hoppas jag också att ni gjort ett mera precist mål. Att ni vet hur ni ska förbättra formen. Börja/fortsätta träna något roligt? Har ni satt upp en viss tid på en löpsträcka? Träna kroppen för att kunna leva smärtfritt till vardags? Läs gärna mitt inlägg om nyårsmål, och sätt upp mål enligt modellen SMART. Då får ni ett Specificerat, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsbestämt mål.

Men som en push till er alla och ert nya hälsosammare liv, så kommer här ett recept på en smoothie. Jag och Daniel kör sådana ibland, kanske en-två gånger i månaden, bara för att de är goda. Man kan blanda i lite vad man vill, men vi brukar ha både spenat och banan som bas. Häromdagen blandade jag ihop en smoothie med mango och banan (fyra glas) – supergod!

1 påse färsk spenat 65 g
3 bananer
2 mango
1 apelsin

Ta fram din mixer (bättre med mixer än juicepress tycker jag, för då får man i sig samtliga fibrer också – mättar bättre) och lägg ner spenatbladen. Lägg bananbitar, skuren mango i mindre bitar och skuren apelsin i mindre bitar i samma mixer och sätt igång. Låt mixern gå några minuter, så att allt verkligen hinner bli sönderhackat.

Häll upp i snygga glas (allt blir godare om det serveras snyggt) och ställ in i kylen. Låt kallna och drick sedan/ät med sked din smoothie. Det mättar mer än man kan tro och man får i sin massor av vitaminer samtidigt. Smaklig måltid och ha ett fortsatt bra 2017! Det tänker jag ha.

Smoothie med mango och banan

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar