Trillingnöt med apelsinchoklad och nougat

-

Då jag smälte min choklad till punschrullarna häromdagen, så tog jag också fram en bit nougat och julens kvarvarande nötter. Jag var sugen att göra ett klassiskt julgodis, nämligen Trillingnöt, ni vet den som har försvunnit från Alladin-asken. Bra för att tömma skafferiet på något som lätt blir kvar, men också ett snabbt sätt att tillverka hemmagjort godis – bra på så sätt att man vet exakt vad som är i godisarna. Sedan visade det sig att jag hade för få nötter kvar, så jag drygade ut med russin. Jag fick alltså tre olika assietter med godis, alla olika. Så här:

ca 100 g apelsinchoklad
1 förp dubbelnougat

Assiett nr 1
Hasselnötter

Assiett nr 2
Hasselnötter, pekannötter, valnötter

Assiett nr 3
Lite nötter, men mest russin

I den redan smälta chokladen (från Punschrulle-baket), tärna ner nougaten och rör om tills det smält. Häll ner hasselnötter i den smälta choklad-nougaten och rör runt. Fiska upp tre hasselnötter i taget och lägg på en assiett. När hasselnötterna börjar ta slut, så fyll på med andra nötter och rör om. Fiska upp lagom stora godisbitar och lägg på en annan assiett. Avsluta med en russinomgång, och låt russinen få choklad in i alla veck innan du på samma sätt skopar upp dem i lagom stora portioner. Assiett nr 3 är klar. In i kylen med dem och låt stelna.

Trillingnöt

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar