Pasta med entrecote och Gorgonzolaost

-

Det blev fredagkväll och vi var sugna på något enkelt men ändå lite helglyxigt. Vi funderade en stund på att äta middagen ute, men vi enades snart om att äta hemma. Jag åkte förbi affären efter fredagens CrossFit-pass för att se vad jag skulle hitta för roliga ingredienser. Jag fastnade till slut för färsk pasta med entrecote och Gorgonzolaost. Så här gjorde jag:

Färsk pasta för tre-fyra personer, den här gången använde jag tortellini
En bit entrecote
10 cm zucchini
1 paprika
En bit Gorgonzola-ost
1 dl creme fraiche
1 dl rött vin
köttfond
Cayennepeppar
Svartpeppar

Börja med pastasåsen. Strimla köttet i smala strimlor – mina var ca ½cm breda och fyra cm långa. Skär också zucchini i smala strimlor och paprikan i mindre bitar. Stek först köttet i en stekpanna så det blir brynt runt om. Häll ner dina zucchini-strimlor och låt steka en kort stund. Häll på creme fraiche, rött vin och köttfond, smaksätt med cayennepeppar och svartpeppar och Gorgonzolaosten. Låt stå och småputtra medan pastan kokar. Beroende på hur knaprig du gillar din paprika, häll ner dina paprikabitar i såsen och blanda runt. Häll upp din pasta i en stor snygg skål/uppläggningsfat och häll entrecote och Gorgonzolasås över. Blanda runt och avsluta med några drag med svartpepparkvarnen. Mums!

Pasta med entrecote och Gorgonzolaost
Foto taget av Daniel

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar