Bountybollar

Gillar ni Bounty-godiset? Här kommer ett recept på Bountybollar, alltså små bollar med kokosinnehåll och chokladöverdrag som smakar som Bounty. Perfekt att göra som julgodis. Receptet finns lite överallt men jag har hittat mitt hos Matplatsen. Denna sats ger ungefär 40-50 stycken.

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g mörk choklad 70% (eller vad ni gillar bäst)
ev silver eller pärlemorkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar få lite färg och bli lite seg. Ta kastrullen av plattan och tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver eller pärlemorkula om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Bountybollar

De tre sista bilderna tillägnar jag min sambo Dryden.

Kommentera