Jag längtar efter mitt kök

-

Jag längtar efter mitt kök. Vi har hållit på med vår lilla renovering under hela november och förhoppningsvis är vi klara när november är slut på torsdag. Det har tagit lång tid egentligen bara för att vi skulle rodda renoveringen själva och att vi segade på innan vi beställde grejor. Hantverkarna har varit bra och ställt upp då vi behövt dem men med facit i hand hade det kunnat gå mycket fortare.


Här är sista kvällen innan snickaren kom och började röja. Vi tömde skåpen och jag provade även att knacka bort lite kakel.


Lite av vårt skräp då snickaren satt dit nya bänkskivan och även jämnat till bakom.


Min gamla trotjänare till spis som har gjort många goda maträtter tillsammans med mig.

Vad har vi gjort då? Vi har bytt bänkskiva och med den en ny ho och köksblandare. Vi fick en bänkskiva som sträcker sig längs hela köket. Vi bestämde oss också för att ha bara en ho – så långt till vänster som möjligt för att få en så lång bänkskiva som möjligt då jag ska laga mat eller baka. En svart ho som smälter in bra i bänkskivan.

På samma sätt ville vi ha en så svart häll som möjligt och fastnade för en från Electrolux. Då den är avstängd syns bara av/på-knappen, inget annat. Här var det första som tog tid, då vi beställde hällen via internet. Vi klickade i expressleverans hem till dörren för 149kr och tajmade det med när snickaren skulle sätta fast bänkskivan. Hällen kom till Östersund i rätt tid, men sen kördes den inte ut på flera dagar – pga oklar arbetsledning på kontoret i Östersund. Vi väntade och var i arg kontakt med dem och till slut fick vi hem vår häll. I samma veva fick vi också veta att de inte erbjuder expressleverans, så här har vi blivit lurade av nätbutiken.

Sen beställde vi en hel glasskiva att sätta bakom bänkskivan, istället för kakel. Vi använde en lokal glasmästerifirma som kom för att mäta ut storleken, vi ville inte ansvara för att vi skulle mäta rätt. Sen en knapp vecka senare så fick de köra ut den, bära in den och även sätta fast den. Allt för att vi skulle slippa förstöra en glasskiva på dryga 3 meters bredd. Glasskivan är lackad på baksidan och döljer vissa småskavanker i väggen bakom.

Jag längtar efter mitt kök

Just nu återstår ugnen. Vi var sena och beställde vårt bänkskåp sent och sen blev det dessutom sen leverans då den tidigare redan var full, så vi har fått vänta. Sen valde vi också att vänta ut Black Friday-veckan innan vi beställde ugnen. Skåpet har kommit och ugnen ska förhoppningsvis komma imorgon, men då det är samma leverantör som av hällen så vågar vi inte riktigt hoppas förrän den står utanför ytterdörren.

Jag längtar efter mitt kök då jag vill kunna laga mat med alla saker på plats. Jag vill kunna planera mat som innefattar en ugn och även kunna baka. Jag börjar lida brist på inspiration för mat som bara lagas på vår snygga häll. I brist på ugn har jag vid ett par tillfällen lånat grannens ugn, men det är besvärligt att springa fram och tillbaka och hålla koll på något i en annan ugn. Jaja, allt är inom räckhåll och jag hoppas att tidsschemat kan hålla och att vi blir klara till slutet av november och i helgen när det är 1:a advent.

I brist på inspiration, så blir det ibland lättare mat, som den här lunchen jag åt igår. Vi höll på med både det ena och det andra här hemma, så jag hade inte riktigt tid att laga någon mat. Jag tittade i kylen och hittade en burk med senapssill och jag gjorde en enkel macka. En bit tunnbröd med smör, sill och lite gräddfil. Det är allt som behövs ibland.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar