Biff med bambuskott

-

Jag hittade lövbiff till bra pris på närmaste affären och köpte med mig ett paket hem. Lövbiff lagar jag sällan, då jag upplever att det har en förmåga att bli ganska segt. Jag satte mig för att leta och hittade Biff med bambuskott hos Matplatsen. Det lät väldigt gott så jag ville prova och satte igång:

Marinad:
500 gram lövbiff
2 msk maizena
3 msk vatten
1 tsk riven färsk ingefära
0,5 tsk salt

Sås:
100 g färska champinjoner
1 burk strimlade bambuskott
1/2 purjolök
2 st vitlöksklyftor
1 st tärning köttbuljong
3 msk kinesisk soja
2 msk sweet chili sås
1 msk ketchup
1 msk BBQ-sås
1 tsk sambal oelek
4 dl vatten
2 msk maizena (utrört i lite vatten)

Marinaden:
Skär lövbiffen i tunna strimlor. Blanda marinaden och häll över. Låt stå i kylen, gärna över natten, men minst en timme.

Dela champinjonerna i mindre bitar och skär även purjolök i skivor. Sätt igång en kastrull med ris.

Stek champinjonerna i het panna med 1 msk olja. Lägg champinjonerna åt sidan. Stek purjolöken i lite olja så den mjuknar. Lägg även purjolöken åt sidan. Stek köttet i två omgångar, hastigt på hög värme så det får färg. Blanda kött, purjo och champinjoner i pannan och tillsätt sedan resten av ingredienserna.

Låt puttra medans riset kokar och servera med valfria grönsaker. Jag tyckte att gröna ärtor gjorde sig bra till. Både i smak och färg.

Biff med bambuskott

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar