Gräddsås med brynt smör och grillad kyckling

-

När jag gjorde söndagsmiddag i helgen, så hittade jag ett recept på gräddsås med brynt smör. Det lät för gott för att inte prova, så jag köpte en grillad kyckling och valde att servera den till. Rensade kycklingen och delade i mindre bitar. Blandade upp kycklingen med en påse glaze, för att få ytterligare smak, och lät kycklingen stå i marinaden medan jag fixade allt annat.

Till kycklingen så serverade jag mina rutiga hasselbackspotatis, gräddsåsen och en god sallad. Supergott och det kändes som en riktigt seriös söndagsmiddag till mig och min dotter Saga. Saga började middagen med att säga att hon inte var så hungrig, men tydligen var det så gott så hon inte kunde låta bli – för hon tog först en portion och sen en gång till – bästa betyget, helst från en 13-årig dotter.

Men åter till såsen. Så här gjorde jag, och receptet har jag hittat hos Matplatsen, även om jag gjorde lite annorlunda:

25 g brynt smör
2 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
1 msk mjöl
1 msk kycklingfond
1 tsk soja
salt & svartpeppar

Mät upp smöret i en kastrull och låt det smälta och sen bli brynt. Ställ åt sidan. Vispa ihop vatten och mjöl till en redning i en annan kastrull och låt koka upp. Häll i grädde, fond och soja och häll sedan ner det brynta smöret. Smaksätt med salt och peppar. Låt allt koka ihop under fem min, sen är såsen klar.

Gräddsås med brynt smör

Medan såsen puttrade ihop, så stekte jag även på min kyckling i en stekpanna. Egentligen bara för att glazen skulle smälta in och att kycklingen skulle bli varm. Servera  kyckling, sås, potatis och en god sallad, gärna på snygga tallrikar och fina glas, så blir det genast lite mera fest.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar