Chokladkaka med zucchini

-

Att baka in olika grönsaker eller bönor i mat eller bak blir bara populärare och populärare. Jag har tidigare gjort brownies med svarta bönor och de blev väldigt goda! Nu är det dags för nästa recept och denna gång en chokladkaka med zucchini.

Jag har hittat receptet inne hos Ica och helt enkelt kopierat det.

2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl neutral olja
2 dl rörsocker, jag tog mörkt muscovadosocker
2 ägg
1/2 dl crème fraiche
200 g finriven zucchini
100 g hackad mörk choklad (70%)
Frosting
150 g färskost
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 g smält mörk choklad
flingsalt

Börja med förberedelserna genom att riva zucchinin och hacka chokladen. Sätt ugnen på 200°C.


När jag öppnade förpackningen och drog ut det guldfärgade chokladpaketet, så kunde jag inte låta bli att tänka på boken och filmen ’Kalle och chokladfabriken’. Jag la ner den igen, gick in till min dotter och bad henne dra ut chokladen och säga det första hon tänkte på. Hon sa: ’Willy Wonka’ (vilket är samma film) med ett stort leende. Måtte Malmö Chokladfabrik ha kvar sina guldiga omslagspapper, så fler får samma känsla som oss!

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke. Ta sedan en annan bunke och rör ihop olja, rörsocker och ägg. Tillsätt creme fraiche, riven zucchini och hackad choklad. Vänd ner mjölblandningen. Häll ner i en bakpappersklädd långpanna, ca 20 x 30 cm (för 20 bitar).
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

Frosting: Vispa färskost, smör och florsocker fluffigt. Tillsätt den smälta choklad. Bred frostingen på kakan och strö över flingsalt. Skär i bitar.

Chokladkaka med zucchini

Kakan blev ganska platt men kanske hade jag för stor form? En något annorlunda smak på kakan, men absolut god! Helt klart värt att testa, för att kanske få i barnen en ”läskig” grönsak?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelZucchinipasta med chèvre
Nästa artikelMyrlöpning

Kommentera