Zucchinipasta med chèvre

-

Jag hade en zucchini hemma som jag behövde göra något av, så jag sökte efter recept och inspiration. Jag landade på Icas sidor och hittade zucchinipasta med chèvre. Då jag är ett riktigt fan av chèvre, så var middagsrätten avgjord. Då Ica dessutom skriver att det är ”en förenklad vinnarrätt från pastaVM 2016” så blev jag nyfiken.

Så här kommer en vegetarisk pasta på en onsdag. Jag lagar mer och mer vegetarisk mat, helt enkelt för att det finns så mycket gott och att jag mår bra av vegetarisk mat. Jag tycker att man kan bli lite för tung i magen om jag äter något som är för stabbigt, och framför allt nu när det börjar bli varmt ute. Hur känner ni? Mår ni bättre av att äta vegetarisk mat och försöker ni att öka mängden vegetarisk mat i er vardag? Jag hoppas att jag kan bidra med olika vegetariska recept här i min blogg, sök gärna på kategorin Vegetariskt. Nu till pastan:

100 g purjolök
200 g zucchini
12 blommor från pumpor (jag hade inga, och det gick lika bra, men i receptet nedan så är pumpablommorna kvar)
2 1/2 msk olja, jag använde rapsolja
1 dl vispgrädde
340 g pasta (gärna fusilli)
100 g getost
salt och peppar

Börja med allt hackande i lugn och ro. Det är något jag själv försöker bli bättre på, att förbereda mera innan jag sätter igång med mitt matlagande. Allt för att skapa en bättre stund för mig själv. Finhacka purjolök, zucchini och pumpablommorna (spara ev några hela blommor till garnering). Sätt sedan igång pastakastrullen.

Värm en stekpanna och stek purjolöken i olja på medelvärme tills den är mjuk. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp. Lägg i zucchini och pumpablommor.
Låt såsen koka på medelvärme i några minuter. Smaka av med salt & peppar och ställ såsen åt sidan.

Koka pastan i 10 minuter eller tills pastan är al dente, häll av vattnet (spara lite vatten till att späda såsen med). Blanda pastan med såsen, söndersmulad getost (spara ev lite till garnering) och lite pastavatten om såsen känns tjock och rör om. Servera med pumpablommorna och toppa med lite extra getost.

Zucchinipasta med chèvre

Visste du det här om Pasta-VM 2016?

”Vi kan nu säga grattis till den slovenska kocken Jurec Tomic från restaurang Debellum som tog hem segern i den femte upplagan av Barillas Pasta-VM.
Med sitt recept ”Fusilli integrali formaggio di capra e zucca”, (fullkornsfusilli med getost, pumpa och zucchiniblomma) tog han juryn med storm som älskade hans genomtänkta och vällagade rätt.
Jurec Tomic var den finalist som framhävde den Italienska traditionella pastan tillsammans med de lokala smakerna från Slovenien allra bäst.”

Då jag fick se en bild på hans pasta, så kan jag väl erkänna att jag måste jobba med uppläggen lite bättre.

Källa: Tasteline

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera