Daimsnittar med mintsmak

-

Nu kommer alla årets nyheter, och jag vill ju hinna testa alla! Då jag har valt att inte äta godis i vår, så vill jag inte prova godiset som det är, men jag säger ok om det kommer i en annan form. Lite crazy att tänka så, men jag gör ju som jag vill. Då Daim kommit med sommarens smak, så valde jag att göra Daimsnittar med mintsmak.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ev 5-6 droppar pepparmintsolja
1 dubbeldaim med mintsmak

Ta gärna fram smöret en stund innan, så det hinner bli lite mjukt. När du är redo att börja baka, så sätt ugnen på 200 grader och hacka daimen.

Blanda först smör, socker och sirap i en bunke. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Blanda ner den hackade daimen. Dela degen i en stor rulle och lägg den på en plåt. Platta ut rullen med fingrarna och sätt in i ugnen.

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe! En riktig sommarkaka tycker jag. Snabbt, enkelt och omtyckt av alla!


Så härligt att kunna ta bilder utomhus igen! Sista bilen har Daniel tagit, så cred till honom för en bra bild!

Jag har gjort andra sorters kolakakor, och ni hittar min samling här! Testa er fram till er favorit!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar