Gnocchi i tomatsås

-

Förra helgen öppnade jag min senaste Smakbox, och däri gömde sig ett paket gnocchi. Gnocchi är en väldigt god rätt som du enkelt gör hemma själv, ifall du har lite kokt potatis över. I onsdags kom jag hem från jobbet och lagade ett recept från tillhörande receptfolder. Jag gjorde inte exakt som det stod, så min variant heter istället gnocchi i tomatsås.

En middag lagom för fyra personer. Ganska snabb, så det är en lyxig vardagsmiddag eller varför inte en perfekt fredagsmiddag?

500 g Gnocchi
1-2 svenska tomater som fortfarande är i säsong
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
Olivolja
10-15 Oliver
Riven parmesan
Färsk basilika
Salt och peppar

Börja med tomatsåsen och hacka först lök och vitlök. Lägg i en stekpanna, gärna gjutjärn för ännu bättre smak, med olivolja i botten. Låt fräsa på svag värme tillsammans med tomatpuré medan du hackar tomaterna i mindre bitar.  Fyll på stekpannan med de hackade tomaterna, halverade oliver och även en skvätt vatten. Låt småkoka i ca 15 min, fyll på med vatten ifall det blir för torrt.

Gnocchi i tomatsås

Gnocchi i tomatsås

Sätt igång en kastrull med vatten och låt koka upp. Häll ner dina gnocchis och låt koka några minuter. När de är klara så flyter de upp till ytan och du kan enkelt fiska upp dem och lägga över dem i tomatsåsen. Låt puttra en kort stund till, medan du blandar runt och smaksätter med salt och peppar.

Toppa din panna med riven parmesanost (ju mer desto bättre) och färska basilikablad.

Riktigt god gnocchi i tomatsås

Gnocchi i tomatsås

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar