Kesobiffar BBQ

-

Häromdagen kom jag hem från jobbet och ville tömma kylen en aning. Jag visste att jag hade keso hemma och tänkte först på mina vanliga kesobiffar. De är goda, om än kladdiga att göra iordning. När jag sedan står och blandar ihop, så väljer jag istället att göra kesobiffar bbq. Med chili och koriander i smeten och med BBQ-sås i mitten.

För ca 3 biffar:
250 g keso
½ dl grahamsmjöl
½ dl vetemjöl (ta mjöl tills smeten blir formbar och håller ihop)
Chili
Koriander
salt
peppar

BBQ-sås
små ostbitar
ströbröd

Servering:
Creme fraiche
Lingonsylt
Ev oliver

Häll ner keson i en bunke och blanda runt tillsammans med mjöl tills det blir en smet som håller ihop. Smaksätt med finhackad chili och koriander. Lägg en ganska tunn smet i handen och lägg dit lite BBQ-sås och ett par små ostbitar. Lägg mera smet ovanpå, så det blir en biff med innehåll. Doppa hela biffen i ströbröd och stek i stekpannan. Här är det lätt att de faller isär, så det är viktigt att ha tillräckligt mycket mjöl i smeten, så de håller ihop.

Kesobiffar BBQ

Kesobiffar BBQ

Kesobiffar BBQ

Servera dina kesobiffar tillsammans med creme fraiche och lingonsylt. Den här gången hade jag även lite oliver på sidan. Riktigt goda kesobiffar BBQ! Frågan är om jag kommer att göra den snällare varianten någon fler gång?

Mina kesobiffar BBQ

Kesobiffar BBQ

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelLax i saffransås
Nästa artikelLax med längtan

Kommentera