Lax med längtan

-

Jag hade tagit fram en bit lax från frysen på morgonen, men jag hade ingen riktig plan vad jag skulle göra av den till middag. Jag läste lite här och där och fixade sedan ihop en lax med längtan. Till det kokade jag en laddning bulgur att ha till och det blev en väldigt god middag i skärgår’n.

Jag vet inte ifall ni sett att jag taggar alla mina bilder på instagram med #skärgårn och det är bara för att jag skämtsamt sagt att jag bor i skärgårn, detta under många år. På en ö ute i vattnet, bland en massa andra öar – det måste väl bli en skärgård? Förresten, mitt konto på instagram heter just Mariasmat.nu och det skulle vara jätteroligt om ni ville följa mig där också.

Men nu till min lax med längtan:

600 g laxfilé
1/2 tsk salt
1/2 gul eller röd lök
ev 1 liten klyfta vitlök
1 knippa dill
2 dl crème fraiche
1/2 dl kaviar
1/2 tsk citronpeppar
2 skivor Längtan
smör att hyvla över
flingsalt

dill att garnera med

Sätt ugnen på 175°C. Lägg din lax i en ugnssäker form och strö över salt. Skala och finhacka löken, lägg i en skål. Jag hade även en halv vitlöksklyfta liggandes från dagen innan, så jag hackade ner den också, men det är inget måste. Hacka dillen, lägg ner och toppa med kaviar.

Lax med längtan

Blanda ner crème fraiche i skålen, så det blir en salig blandning. Smaka av med citronpeppar. Bred ut blandningen på laxen. Skär brödet i snygga små kuber och lägg ett jämnt lager över fisken. Hyvla över smör och strö över lite flingsalt. Tillaga i ugnen ca 30-35 min.

Lax med längtan

Lax med längtan

Tillaga under tiden din bulgur. När den puttrat klart, så låt den stå på lite eftervärme och krydda upp din bulgur med gurkmeja och lite hackad vitlök. Salt och peppar. Servera din lax med längtan tillsammans med bulgur och någon god sallad.

Lax med längtan

Lax med längtan

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar