Bara bra bollar

-

Här kommer ett recept på Bara bra bollar. Ett recept jag rivit ur från någon tidning och som inte innehåller något socker. En bra boll att ta som snabbt mellanmål då man behöver fylla på med bra protein, fett och kolhydrater.

Jag hade alla ingredienser hemma, så jag satte igång. Min mixer var tyvärr inte så kraftfull, så jag fick rensa den några gånger, men till slut så hade jag en hyfsad smet. Har ni en mera kraftfull mixer, så kör den.

1 dl kokta kikärtor
2 dl havregryn
8 färska dadlar
1 msk kakao
2 msk kaffe (alternativt 1 msk snabbkaffe och 1 msk vatten)
2 msk jordnötssmör
1,5 msk kokosolja
1 kryddmått salt

Kokosflingor

Lägg allt i en skål och kör med din mixerstav, alternativt lägg ner i en riktig mixer. Kör tills allt smulats sönder och blandats. Rulla smeten till bollar och rulla dem sedan i kokosflingor.

Bara bra bollar

Bara bra bollar

Bara bra bollar

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelLax med längtan
Nästa artikelBrunchens dag på Mosebacke

Kommentera