Brunchens dag på Mosebacke

-

I söndags var det en ny temadag och vi firade brunchens dag på Mosebacke på söder i Stockholm. För att ta sig dit är det enklast att ta tunnelbanan och kliva av vid Slussen. En kort promenad till Mosebacke Torg och restaurangen Södra Teatern. Vi hade förbokat brunch kl 11, för att hinna äta i lugn och ro innan vi var tvungna att bege oss mot Centralstationen och vårt tåg hem. Det blev också en tack-för-boendet-present till Katarina, vars lägenhet vi fått låna i två nätter. En brunch kostar 295 kr exkl dryck (även alkoholfri juice kostar alltså).

Vi var på plats i tid och fick stå i kö några minuter innan dörrarna öppnades. Vi fick vårt bord och då vi var väldigt hungriga så tog vi en tallrik direkt. Jag började på ena sidan och plockade upp till en tallrik godsaker. Vi satte oss till bords och högg in. Första tallriken tog fort slut och jag gick för att testa på den andra halvan av buffén.

Brunchens dag
God vegetarisk mat, från vänster så serverades pulled svamp, i mitten kronärtskocksgratäng och längst till höger en macaroni and cheese. På tallriken ligger redan en croissant med blomkålspuré

Brunchens dag
Det bakade ägget längst till vänster var väldigt gott!

Buffén var väldigt god och variationsrik. Mycket var vegetarisk mat, och vi åt i lugn och ro tills vi var mätta. Men trots att vi åt tills vi var proppmätta, så är det en skönare mättnadskänsla med vegetarisk mat jämfört med om man ätit mycket kött. Här är omgång nr 2:

Brunchens dag
Kål och tomater i alla sorter, en coleslaw, en gurksallad samt lufttorkad skinka och bröd

Brunchens dag
Väldigt fina färger och väldigt fräsch mat. Mums!

Den här gången var vi fyra stycken som provade på brunchen och det var från vänster min svåger Robert, min sambo Daniel och vår kompis Katarina. Då alla bloggar så hade vi en hel del att diskutera kring olika resor, maten vi åt och även lördagens halvmarathon.

Brunchens dag
Den här dagen nöjde vi oss med juice i glasen men det fanns flera olika bubblande drycker att välja bland. Lite tråkig bild i motljuset men men

Brunchens dag
Lokalen som var fylldes på med folk, tills det var fullsatt. Men så var det också brunchens dag denna söndag.

Till avslutning så fanns det också ett bord med ost och kex samt en fikonmarmelad. Ost kan jag nog äta när som helst – det är så gott att skära en bit och lägga på ett kex och gärna toppa med en marmelad.

Till slut så fanns det också plats för lite efterrätt samt kaffe. Jag valde en crème brûlée samt en chokladpannacotta. Det fanns även en äppelpaj som jag valde bort, men som Daniel uppskattade så pass, att han tog två st.

Brunchens dag

Brunchens dag
En skylt som satt ovanför efterrättsbordet och som är så gullig!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar