Tacopaj med tre sorters ost

-

Jag kastar så lite mat jag bara kan, då jag tycker att det är slöseri med både min ekonomi och med jordens resurser. Får jag rester över, så läggs det oftast i matlådor alternativt att jag lagar något nytt till en annan middag eller lunch. Så blev det i helgen då jag fick rätt mycket tacofärs över från fredagens tacomiddag. Jag bestämde mig för en tacopaj med tre sorters ost.

Paj är i allmänhet en bra resträtt, då det går att lägga ner lite olika rester i ett pajskal, toppa med en äggstanning eller creme fraiche-blandning och grädda. Vips så har du en riktigt god middag framför dig, och några färre restprodukter i kylskåpet.

Pajdeg:
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl

Fyllning:
500 g tacoköttfärs
Chili (valfritt)
Överblivna grönsaker, jag hade paprika, tomat och majs
2 dl créme fraiche
1 stor hackad vitlök
100 g Phliadelphiaost
2 dl riven ost, jag använder oftast prästost eller hushållsost

Börja med pajdegen: Ta gärna fram smöret en stund innan och dela det i mindre bitar. Sätt igång ugnen på 200 grader. Mät sedan upp mjöl och blanda till en deg, tryck ut degen i en ugnsform. Förgrädda bara degen i 10 min, innan du häller på fyllningen. Lägg köttfärs i botten och hackad chili ovanpå. Strö ut överblivna grönsaker i ett lager ovanpå.

Tacopaj med tre sorters ost

Blanda creme fraiche, hackad vitlök, Phliadelphiaost samt salt och peppar och bred ut över köttfärsblandningen. Toppa med skivad mozzarella och även lite riven ost. In i ugnen ca 20 min, tills du har fått en snygg gräddning av din tacopaj. Servera med en god sallad och gärna någon tacosås. Guacamole är min favorit, men funkar såklart med tacosås eller en vitlökssås. Nachos på sidan är också gott.

Tacopaj med tre sorters ost

Tacopaj med tre sorters ost

Tacopaj med tre sorters ost

Vi åt det som lunch på söndagen och Alva tackade för maten och la till att det var riktigt gott. Och beröm från en 12-åring är rätt sällsynt, så jag tar det som ett stort beröm. Även denna paj blev det rester av, men de smakade väldigt bra i matlådan på måndagen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelJulhandla på Matsmart
Nästa artikelTahinikakor

Kommentera