Tahinikakor

-

För ett tag sedan hittade jag ett intressant recept inne hos systrarna Eisenman, ni vet systrarna till bakböckerna Två systrar söta mfl. De tipsade om tahinikakor. Tahini har jag som regel hemma, då jag brukar göra hummus med jämna mellanrum. En spännande smaksättning, så jag blev sugen att prova själv. I helgen var det dags och jag satte igång.

Det är en torr kaka, men jag kan tycka att torra kakor är goda att äta lite mera till vardags. Andra kakor, såsom punschrullar, mazariner och liknande unnar jag mig väldigt sällan.

175 g smör
2 dl strösocker
3 msk honung
2 dl tahini
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Värm ugnen till 175 grader.

Vispa smör och socker poröst. Rör ner honung och tahini. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Tahinikakor

Häll ut sesamfröna på en tallrik. Rulla degen till små bollar. Lägg en degboll på tallriken med sesamfrön, tryck till degen så den plattas till något och botten täcks med sesamfrön. Lägg kakan (med sidan med sesamfrön uppåt) på en plåt täckt med bakplåtspapper. Gör likadant med resterande deg.

Tahinikakor

Grädda i mitten av ugnen i 13 – 15 minuter, eller till kakorna är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.

Tahinikakor

Tahinikakor

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar