Laxpasta med ärtor

-

En favoritpasta som jag tycker passar alldeles ypperligt som en fredagsmiddag, är min laxpasta med ärtor. Det är en väldigt god pastarätt och den här gången var det faktiskt min 12-åriga dotter som frågade efter den. Det säger ganska mycket om hur god den är.

Som fredagsmiddag så kan en också lyxa till det med färsk pasta och ett gott vin på sidan, så har du middagen klar i ett kick. Jag har börjat laga min laxpasta med ärtor, då jag tycker att ärtorna blir en god grönsak som passar väldigt bra till smakerna.

200 g kallrökt lax
1 dl créme fraiche
1/2 dl grädde
1 msk hummerfond
Dill
Ärtor
Ev lite salt och peppar

Valfri pasta, men gärna något som fångar upp såsen.

Börja sätta igång pastavattnet. I en annan kastrull blandar en ihop créme fraiche, grädde och fond. Låt koka upp. Under tiden hinner du skära laxen i mindre bitar.

När pastan nästan är färdig, så blandar en ner laxbitarna i såsen. Ta även i lite dill. Blanda runt och låt allt bli varmt. Ifall såsen känns för lös, kan en ta i 1/2 dl mjölk och 1/2 msk vetemjöl och skaka ihop, sedan vispa ner i såsen.

Häll av pastan och häll tillbaka i samma kastrull. Häll ner laxsåsen och blanda runt tillsammans med pastan. Blanda ner valfri mängd frysta ärtor, jag tog ca 1 dl. Den korta stunden i värmen räcker för att få ärtorna tinade och de blir al dente, ett gott tuggmotstånd. Alternativt så läggs ärtorna ner i pastavattnet sista minuten, så hinner de bli lite mjukare.

Laxpasta med ärtor
Den här gången valde jag nyheten Linspasta, som jag fick med i min senaste smakbox. Mycket gott!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelTahinikakor
Nästa artikelSmakbox Helgfest

Kommentera