White lady som fredagsdrink

Att tipsa om en fredagsdrink är en trevlig tradition för mig som jag ska försöka hålla fast vid. Denna gång tipsar jag om en White Lady som fredagsdrink, vilket jag har provat två gånger. Dels tog vi en drink White Lady förra fredagen, på vår Lovely Friday. Och sen jag provat att göra en själv.

Enligt det recept jag hittat så gör en så här:

4 cl gin
2 cl cointreau
4 cl citronsaft

Blanda ingredienserna i en shaker tillsammans med is och skaka. Häll upp i snygga glas och servera.

Inte värre än så alltså. Den jag provade ute på Frösö Park hotell var väldigt god, så jag hade höga förväntningar här hemma. Dock blev min för sur, så den var inte alls lika god som jag tänkt mig.

Jag tog då lite mera cointreau och även lite passionsfrukt i glaset, och det blev genast godare. Så om din drink blir för sur, tillsätt lite sötma. I form av sockerlag eller en söt frukt, tex passionsfrukt.

White Lady
White Lady

Kommentera