Lovely Friday på Frösö Park Hotell

-

Då vår planerade resa till Paris blev inställd pga pilotstrejken förra veckan, så fick jag hastigt hitta ett annat sätt att fira min sambo Daniel. Jag har under en längre tid varit sugen att prova vårt hotell på Frösö Park, så jag tittade in deras hemsida. Hittade deras paket Lovely Friday som jag blev nyfiken på.

Läste lite mera och sen bokade jag rum. Jag berättade inget för Daniel, utan han fick leva i ovisshet i ett dygn.

På fredagseftermiddagen kunde jag sluta lite tidigare från mitt arbete och gick på stan för att köpa rosor och lösgodis (Daniel älskar lösgodis). Sen hem, packa kläder för både spa, middag och gym på lördag morgon. Det var lite stressigt att få ihop allt, men det gick ändå.

Hämtade Daniel 16.30 utanför hans arbete och på passagerarsätet hade jag lagt ett påskägg med godis, så han fick en överraskning direkt. På vägen ut mot Frösö Park så tog jag en omväg förbi flygplatsen. Tänkte för ett ögonblick att jag skulle lura honom, att vi faktiskt skulle flyga iväg någonstans. När jag svängde in mot flygplatsen, så slog det mig dock – om det är någon som har koll på avgångstiderna från Frösö flygplats, så är det min kära sambo. Det förtog lite av skämtet och jag gjorde en U-sväng och körde ut igen.

Lovely Friday

Nu mot vårt riktiga mål, Frösö Park Hotell. Ett hotell där vi aldrig bott tillsammans, så det kändes ändå väldigt lyxigt. Vi checkade in och på bordet stod den delikatessbricka som jag förbeställt. Brickan placerade vi i sängen och körde picknick tillsammans med två glas bubbel. En lyxig start på ett avslappnat dygn.

Lovely Friday
Lovely Friday

Vi bytte om och tog hissen ner till spa:et. Bastade, badade och softade bort ett par timmar i lugn och ro.

Lovely Friday

Lovely Friday-middag

Tillbaka upp på rummet och klädde oss för fin fredagsmiddag i restaurangen. Jag hade valt riktigt fina kläder åt oss, men är det födelsedagsmiddag så är det. Egentligen kan jag tycka att de riktigt fina kläderna används för sällan. Fram med dem ur garderoben bara!

Till bords så var det en Lovely Friday-meny och vi båda valde tillhörande vinpaket. Strax kom förrätten in och vi kunde börja äta.

Lovely Friday
Lovely Friday
Förrätten: en Ruccolasoppa med rödingfilé, ugnsbakade betor, fröknäcke och toppat med ost.
Ett gott vin till förrätten: Cederberg Bukettraube 2017 från Sydafrika
Lovely Friday
Varmrätten: Bakad rotselleri med hälleflundra, lökcreme, friterad svartkål och forellrom
Vinet till varmrätten: Fritzs Riesling 2017 från Tyskland
Lovely Friday
Efterrätten: En chokladmoussebakelse med bär och mynta samt lakritsdroppar på sidan
Dessertvin: Brachetto Cascina Galletto från Italien
Lovely Friday
En härlig sångröst förgyllde vår middag

Lördag morgon

En skön natt följde efter vår avslappnade fredagskväll. Vi hade skrivit upp oss på ett Yoga-pass, som ingår ifall en bor över på hotellet, så vi klev upp och tog på träningskläder.

Lovely Friday

Mitt första riktiga yoga-pass var ett väldigt skönt pass. Lugnt och sakta, men fokus på andningen. Jag kände mig lugnare till sinnet i flera timmar efteråt, så kanske måste jag undersöka yoga lite närmare?

Efter yogapasset så gick vi tillbaka till rummet och tog en snabb dusch, innan vi gick ner och åt en god frukost i lugn och ro. Här upptäckte jag en ny smaknyhet för mig. Att lägga gravad eller rökt lax på ett tunnbröd, lägga på en god hovmästarsås och sen toppa med färska ärtskidor. Såå gott!

Lovely Friday
Lovely Friday

Lovely Friday närmade sig sitt slut och vi gick tillbaka till rummet och plockade ihop. Utcheckning och en kort hemresa. Ett dygn jag varmt kan rekommendera, då det kändes som att vi fick mycket för pengarna. Både Spa-besök, 3-rätters middag, övernattning med efterföljande hotellfrukost och yoga eller gymträning som ingår.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera