Daimsnittar med citronsmak

-

När jag ser nyheter ute i affären, så blir jag genast baksugen. Jag äter väldigt lite godis rakt upp och ner, utan föredrar alla dagar att äta något bakat fika. Om det sedan är godis i fikat, så äter jag gärna. Daimsnittar med citronsmak var precis en sådan grej. Nyheten Daim med citronsmak valde jag att baka kolakakor med.

Jag har gjort några olika varianter av kolakakor (eller ifall ni kallar dem kolasnittar) och ni hittar min samling här. Det är en favoritkaka hos mig och jag hoppas att även ni gillar dem. Utforska gärna mina olika kolakakor och kommentera ifall ni hittar någon extra god.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Ev lite pressad citron eller lime
1 dubbeldaim med citronsmak

Sätt ugnen på 200 grader. Rör först ihop smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hacka daimen. Tillsätt den hackade daimen och arbeta in den i degen. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna.

Daimsnittar med citronsmak
Daimsnittar med citronsmak

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. En sådan god kaka att äta tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe. Gissar att vi är flera som gärna tar både en och två då det serveras kolakakor?

Daimsnittar med citronsmak
Daimsnittar med citronsmak
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera