Fotbollsmatch på Gamla Ullevi

-

Både jag och Daniel är pigga på att hitta på nya saker att göra, då det finns tillfälle. Så vi är aldrig sena på att hoppa på en snabb idé och komma iväg någonstans. Så blev det den här söndagen, då vi mitt på dagen insåg att vi hade tid över, och att det skulle gå en fotbollsmatch på Gamla Ullevi samma eftermiddag.

Fotbollsmatchen var IFK Göteborg mot IFK Norrköping, vilka är två lag i allsvenskan. I allsvenskan spelar också Östersundsbaserade ÖFK, men de spelade inte i Göteborg den här dagen.

Lite historia kring Gamla Ullevi

Gamla Ullevi är en helt egen historia förresten. Det byggdes nämligen ett Ullevi 1916, på samma plats som arenan står idag. Nya Ullevi stod sedan klar 1958, lagom till fotbollsVM som spelades i Sverige. Då det byggdes ett nytt Ullevi så fick då den gamla heta just Gamla Ullevi.

Gamla Ullevi

Sen revs Gamla Ullevi 2007 och det byggdes en ny på samma plats. Då borde den ha fått heta Nyaste Ullevi eller liknande, men istället lever namnet Gamla Ullevi kvar. Stadion som heter Gamla Ullevi är alltså nyare än Nya Ullevi. Mycket märkligt.

Vi diskuterade frågan med ett par bekanta som bor i Göteborg, och namnet är förvirrande även för dem. Så fort det pratas om någon av arenorna, så behöver de alltid säkerställa att de menar samma arena.

Gamla Ullevi
Gamla Ullevi

Men det var inte det vi skulle prata om, utan fotbollsmatchen mellan Göteborg och Norrköping. En tråkig match då spelarna i båda lagen kändes ganska trötta och det hände knappt något på 90 minuter. Någon målchans här och någon målchans där, men av olika anledningar så gick bollen inte i mål.

Vi satt dock i solen och mådde ganska gott tillsammans med en läsk och en bunke popcorn. Ibland behöver det inte bli mål för att en ska ha det bra.

Gamla Ullevi

Efter matchen släntrade vi ut från Gamla Ullevi utan brådska. Vi hade inga tider att passa och behövde inte vara först ut. Det är skönt att slippa trängas.

Gamla Ullevi
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera