En fräsch ceasarsallad

-

En sallad som funkar året om, är att sätta ihop en fräsch ceasarsallad. Med en hemmagjord ceasardressing så är det såå gott! Och tveka inte då jag skriver hemmagjord dressing, det är inte svårt och det är värt det lilla besväret flera gånger om.

ceasarsallad-med-kyckling

Ceasarsallad kan du äta lite som du vill, antingen en klassisk med grillad kyckling och bacon (som kommer i det här inlägget), eller så gör du en sallad med räkor. Jag har också provat att göra en vegetarisk ceasarsallad då jag hade halloumi i istället. Alla med samma hemmagjorda dressing.

Salladen:

1 grillad kyckling
Valfri sallad, vi körde romansallad
Cocktailtomater
2 paket bacon
Parmesanost
Peppar

Börja med att rensa kycklingen och dela i mindre bitar (det går jättebra att förbereda dagen innan, så går det fortare på serveringsdagen). Dela och knaperstek baconet. Lägg upp baconet på ett papper, så fettet får rinna av.

Ta sedan en stor, snygg skål och bottna med stora bitar sallad. Lägg på kycklingbitar, tomatkvartar (varje tomat delad i fyra bitar) och baconbitar. Toppa med parmesan och svartpeppar.

Dressingen:

2 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
1 vitlöksklyfta i bitar
2 äggulor
2 tsk sardellcreme på tub (går bra att utesluta)
salt och vitpeppar
Rapsolja
Riven parmesanost
0,5 dl Mjölk

Blanda och mixa vinäger, senap, äggulor, sardellcreme och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Ta ner lite riven parmesan och kör mixern en kort stund till. Smaka ev av med salt och peppar, men det är inte heller säkert att det behövs. Häll upp i en annan snygg skål och servera på sidan.

ceasarsallad-med-kyckling
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFotbollsmatch på Gamla Ullevi
Nästa artikelBiscotti med citron

Kommentera