Paprikacarbonara med linser

-

Carbonara är en lyxig fredagsmiddag som går relativt snabbt att fixa. Nu när jag gjort några så har jag också insett att de går att variera så mycket. Alla varianter jag provat, är toppengoda. Du hittar mina tidigare carbonaror här, men det är dags för nästa. En paprikacarbonara med linser fick jag till då jag inte iddes handla, utan tog det som fanns hemma.

Valfri pasta, jag ville ha spagetti
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
Bonduelle mix med vildris och linser (senaste Smakbox)
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Timjan
Chili
Parmesan
Svartpeppar

Sätt igång en stor kastrull pastavatten och hacka lök samt vitlök. Låt fräsa i en stekpanna medan du delar paprikan i mindre bitar. Låt de fräsa en kort stund tillsammans med Bonduelle mix. Krydda med timjan och chili och häll sedan på grädde och smula ner buljongtärningen. Låt puttra medan pastan kokar klart.

Paprikacarbonara-med-linser
Paprikacarbonara-med-linser

Häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekpannan. Rör runt och låt allt blandas. Krydda med svartpeppar och strö över riven parmesan. Ställ fram stekpannan på bordet och låt alla ta för sig.

Paprikacarbonara-med-linser
Paprikacarbonara-med-linser
Paprikacarbonara-med-linser

En vegetarisk fredagsmiddag alltså. Vill du hitta mina vegetariska alternativ, så hittar du dem enkelt här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera