Fläskfilé och gorgonzolapasta

-

Vår fredagsmiddag förra veckan som fungerar minst lika bra på en torsdag, eller så sparar ni receptet till den här fredagen? Jag gick från jobbet utan några riktiga planer men visste att jag vill ha något lyxigt men som ändå inte behövde ta så lång tid. Efter ett varv på affären så hade jag det jag behövde för en fläskfilé och gorgonzolapasta.

Fläskfilé och gorgonzolapasta

När jag sedan börjat med maten hemma, så droppade Saga in med två kompisar och undrade ifall de kunde äta middag med oss. Absolut! Jag gjorde iordning hela fläskfilén och ett helt pastapaket och sen lade jag upp hela middagen på ett stort fat som jag ställde i mitten. Det blev en uppskattad middag med tre tonåringar som åt sig mätta, så ett riktigt bra betyg!

Gör så här:

1 svensk fläskfilé
2 dl grädde 40%
1 förp gorgonzola 150 g
1 förp pasta 400g, jag tog pastan från senaste Smakbox, Fiori Casa di Luca
2 spetspaprikor
1 förp plommontomater
Salt och peppar

Sätt en kastrull med vatten för att koka och börja sedan att dela fläskfilén i mindre bitar. Jag kan tycka att det är godare med lite smalare bitar, men det tar också lite längre tid – så gör som ni vill.

Stek fläskfilén i omgångar så allt kött blir brynt och lägg sedan tillbaka allt i samma stekpanna. Fyll på med grädde och smula ner gorgonzolan, låt puttra tills pastan är klar.

Skär paprika i mindre bitar, lägg ner dem och blanda om, så att de tillhör pastan men fortfarande är krispig. Häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Fyll på med fläskfiléröran och blanda sedan om pastan. Smaksätt med salt och peppar.

Fläskfilé och gorgonzolapasta

Häll upp hela härligheten på ett stort fint fat och dekorera som ni vill. Jag hade en förpackning plommontomater som jag bara delade och la längs kanten. Toppade även med en liten hög groddar på toppen. Taadaa, fredagmiddagen fläskfilé och gorgonzolapasta är klar!

Fläskfilé och gorgonzolapasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera