Kassleromelett a la Dryden

-

En middag som Daniel stekte ihop då han skulle ansvara för middag. Vi hade många ägg och vi hade en öppnad förpackning med kassler, så Daniel hittade på en kassleromelett.

Omelett är en sådan praktisk och snabb vardagsrätt. En äggbas i stekpannan och sen kan en i princip lägga på de rester du har i kylen. Alla varianter vi har provat har blivit goda.

Daniel antecknade inte, så det är lite på en höft. Men ungefär så här för en kassleromelett:

2 ägg
2 msk gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
Smör att steka i
1 skiva kassler
färsk spenat
2 skivor ost
salt och peppar

Sätt på en stekpanna på medelvärme på spisen, gärna en gjutjärnspanna. Vispa ihop ägg och gräddmjölk och dela kassler samt spenat i mindre bitar.

Kassleromelett
Färsk spenat

När pannan är varm, ta lite smör i botten och häll sedan ner äggsmeten. Låt stå så äggen stabiliserar sig och lägg sedan på kasslerbitar och färsk spenat. Låt stå en liten stund till, skaka pannan så du ser att omeletten inte sitter fast, och lägg till sist på ett par ostskivor som får smälta. Smaksätt med salt och peppar.

Kassleromelett
Kassleromelett

Häll upp omeletten och vik den gärna dubbelt på tallriken. Servera med någon färsk grönsak.

Kassleromelett
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelCheesecakecookies
Nästa artikelFläskfilé och gorgonzolapasta

Kommentera