Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers

-

Nyårsdagen idag och vi är väl alla lite slagna hjältar efter gårdagen. Jag hade en lugnare kväll då jag hela tiden höll mig körbar (en 15-åring som firade nyår hos en kompis) men jag blir lite slagen av att lägga mig långt efter midnatt. Pizza är dagens vanligaste middag i Sverige, men jag skulle vilja slå ett slag för nyårsdagsburgare på Bastard Burgers istället (jag ber om ursäkt för lite tråkigare mobilbilder, men så blev det den här gången).

Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers
Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers
Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers

Jag var där och käkade lunch häromdagen och jag kommer definitivt att gå tillbaka. Det är inte så ofta jag äter hamburgare ute och ni som känner mig vet också att jag aktivt undviker vår amerikanska hamburgerjätte, då det helt enkelt inte smakar gott. Men gott – det var det på Bastard Burgers!

Deras koncept är att de erbjuder burgare för alla. Dels finns de vanliga kötthamburgarna i en massa olika smaker, men sen finns alla dessa smaker även på den veganska menyn. Såå bra tänkt och såå bra jobbat!

Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers
Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers

Burgarlunch för alla

Jag och Daniel var där för att äta lunch en arbetsdag i mellandagarna och vi valde helt enkelt dagens burgare, Daniel tog kötthamburgaren The Bastard och jag tog dess veganska motsvarighet Beyond The Bastard. Båda valde sötpotatisstrips och jag tog även en smält ost på sidan.

In kom vår korg med två olika burgare och två uppsättningar strips samt min smälta ost. Tydligt märkt med svarta symboler på köttburgaren och gröna symboler på den veganska burgaren.

Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers
Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers

Vi högg in på respektive burgare och njöt av en god lunch. Jag är inte vegetarian eller vegan men jag provar gärna ibland. Både för att jag alltid är nyfiken på ny sorts mat och nya smaker men jag erkänner att jag är påverkad av klimatdebatten om att leva mera klimatsmart. Min Beyondburgare smakade mycket bra och jag blev superpeppad att ta med mina tjejer för att visa något nytt.

Min enda fundering är kring den smälta ost jag beställde och funderingen kom nu när jag skriver inlägget. När jag beställt en vegansk burgare och sen beställer en smält ost – borde jag inte fått extrainformationen om att den smälta osten inte är vegansk? Smält ost finns nämligen bara på köttmenysidan. Ingen fara för mig då jag äter allt, men för den som vill leva helt veganskt?

Nyårsdagsburgare på Bastard Burgers

Lite historia kring Bastard Burgers:

Bastard Burgers är en svensk hamburgerkedja som serverar hamburgare av streetfoodkaraktär. Den första restaurangen öppnade i Luleå 2016 och de växer stadigt.

Hamburgerkedjan är unik genom att ha två nya ”signaturburgare” varje månad, en med kött och en vegansk. Under 2019 har Bastard haft ett samarbete tillsammans med Gustav Johansson (Jävligt Gott). Gustav har tagit fram 12 veganska månadsburgare och utökat deras fasta veganska meny.

Källa: Wikipedia

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar