Vilken arbetsförmån skulle du välja?

-

Hösten har kickat igång nu då de flesta har återgått till arbetet efter en skön semester. Arbetet som för många fortsätter att ske hemifrån och kanske med en sämre arbetsställning vid köksbordet eller med endast en liten bärbar-dator-skärm. Daniel ramlade över en fråga på LinkedIn som jag spinner vidare på. Vilken arbetsförmån skulle du välja, ifall din arbetsgivare skulle vilja belöna dig lite extra? (och det kanske är så att våra arbetsgivare verkligen borde belöna oss lite extra? Så ett tips till dig i chefsposition)

Arbetsförmåner att välja mellan:

  • LÖN. Du blir erbjuden 2000:- mer per månad (brutto).
  • FRISKVÅRDSBIDRAG. Du får 3000:- extra i friskvårdsbidrag varje månad.
  • SEMESTERDAGAR. Ytterligare fyra betalda semesterdagar per år.
  • SLUTA TIDIGARE. Du får gå hem klockan 14 på fredagar istället för 17.
  • STÄDHJÄLP. Varje vecka kommer någon hem till dig och städar i tre timmar.

Tanken svindlar lite, skulle en arbetsgivare kunna erbjuda lite mera, för att underlätta hemmalivet för sina medarbetare? Jag är för dåligt insatt i företagens skatteregler och hur lätt det vore för en arbetsgivare. Men jag tror verkligen att det är lättare (och billigare) för företagen än vad de egentligen vill utmåla.

Ledig tid för att bara kunna stå och hänga?

Så vad hade jag valt för arbetsförmån?

2000 kr extra i bruttolön vete tusan alltså. Pengar är alltid bra att tjäna (både som lön och pensionsgrundande) men jag går runt på det jag tjänar idag och är mera intresserad av de andra alternativen.

3000 kr i friskvårdsbidrag varje månad = 36000 kr per år. Intressant då mitt friskvårdsbidrag inte riktigt räcker till som det är nu. Jag använder mitt friskvårdsbidrag till både golf (spelavgift), träningsmedlemsskap (just nu på Friskis & Svettis) och unnar mig också massage 2-3 gånger per år. Så jag hade behövt lite till, men inte heller så mycket som 36000 kr.

Fyra extra semesterdagar varje år. Semester är härligt alltså, så den här är absolut ett alternativ, men den står i stark konkurrens med nästa.

Sluta tidigare varje fredag. Att få sluta kl 14 istället för kl 17 varje fredag är det alternativ som nog känns mest intressant för mig. Att få lite längre helg varje vecka skulle verkligen vara skönt! Att gå från mitt jobb kl 14 och hinna träna innan jag passerar matbutiken på vägen hem. Att avslappnat hinna plocka ihop en fredagsmysmiddag tills resten kommer hem kl 17, vore så skönt!

Städhjälp varje vecka. Det hade också varit intressant. Lite som jag diskuterar ovan, att få komma hem till ett välstädat hem på fredagen hade varit väldigt skönt.

Men summa summarum, så väljer jag ändå att få sluta tidigare varje fredag. Det är nog ändå den arbetsförmån jag skulle välja ifall jag fick.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelTjälknöl på bogstek
Nästa artikelOstkaka med hjortronsylt

4 KOMMENTARER

    • Nej, vi kan kombinera våra arbetsförmåner! Du väljer städhjälp, och jag slutar tidigare. Jag hinner träna och sen gå hem och laga god fredagsmysmiddag i vårt nystädade hem. Perfekt!

  1. Kul att läsa ditt resonemang. Jag hade utan tvekan valt friskvårdbidrag, många liftkort extra, paddle kurs, springa lopp, fotboll, gymkort, segling, kajak hade jag inte haft något emot att spendera mer pengar på.

Kommentera