10 saker jag gillar med hösten

-

Hösten kan för många kännas tråkig och jobbig. Att efter en fantastiskt skön sommar tvingas in i lägenheten och att mörkret smyger sig på snabbare och snabbare för varje vecka. Men jag gillar faktiskt hösten och listar därför 10 saker jag gillar med hösten.

Egentligen gillar jag alla årstider, de har alla sin charm. Och att vi i norr faktiskt har årstider. Vi har en tydlig sommar, en tydlig höst, en tydlig vinter. Det är väl vårvintern och våren som kan vara lite otydliga i Jämtland, då de flyter in i varandra. Men jag gillar det!

Men idag var det hösten vi skulle prata om. Kommentera gärna längst ner ifall jag glömt någon punkt, som gör att du tycker extra mycket om hösten.

10 saker jag gillar med hösten

  • Den vackra naturen med löv i alla möjliga färger. Ni vet alla vad jag pratar om, så det behövs ingen vidareutveckling av ämnet.
  • Att få tända ljus inomhus. Mysfaktorn med tända ljus är magiskt. Att få komma in i ett varmt rum med tända ljus, så är det som att axlarna sjunker ner av sig självt och det är mycket lättare att bara vara här och nu. Ett tillstånd vi behöver vara i oftare.
Restaurang Abisko Mountain Lodge
  • Sitta inne och dricka varm choklad. Godast ifall en har varit utomhus i regn och rusk och får komma in i värmen – då smakar det alltid allra godast.
  • De soliga varma höstdagarna då en får gå ut och njuta av sensommarvärmen och samtidigt spana in de vackra färgsprakande löven som fortfarande sitter kvar på träden.
  • Att krypa upp i soffan och se en film utan att känna ute-behovet. Eller som jag och Daniel gjort mycket i höst, satt oss och spelat Yatzy tillsammans. Gärna tillsammans med något gott tilltugg men det bästa med alltihop är att vi mellan slagen hinner umgås.
Mina 12 bästa höstpepp
  • Grytor och soppor. Att helt plötsligt ha tiden att pyssla i köket. Planera, handla och sen sätta sina planer i verket och få till en vällagad och långkokt söndagsmiddag.
  • Att klä sig i varma gosiga tröjor på jobbet eller hemma. Att hemma få krypa in i sina favorit-mjukisbyxor och strosa omkring i sina väl ingångna tofflor är frid på något sätt.
  • Att känna att det är en typ av nystart. Tvätta och lägga undan sommarkläderna. Ev sortera bort några sommarkläder som har gjort sitt och få färre kläder i garderoben. Många kör också en nystart i träningen eller påbörjar en kurs i något intressant ämne.
Keramikkurs
Jag anmälde mig till en keramikkurs förra hösten men fick ingen plats förrän i våras.
Det här är resultatet, vilket känns otroligt roligt att få använda.
  • Planera för korta weekend-resor under hösten och få ett break. Den här hösten så har vi redan varit en långhelg till Abisko och fick höst deluxe på ett väldigt bra sätt. Vi kommer även att åka en långhelg till Skåne i mitten av oktober men har inte riktigt spikat vad vi ska göra där.
Trollsjön Maria
  • Rutiner. Jag älskar rutiner och det är faktiskt så att min kropp mår bäst när jag kliver upp samma tid varje morgon, äter samma tider och lägger mig samma tider. Känner ni likadant? På sommaren är allt kring tider hejkon bejkon och det är iof skönt också. Men på ett annat sätt
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelVegansk tacomiddag
Nästa artikelBlomkålssoppa med bacon

Kommentera