Morot- och zucchinibiffar

-

Meatfree Monday och ett par goda morot- och zucchinibiffar står på kö och väntar på att få bli er middag idag! Morot- och zucchinibiffar utan halloumi, som jag annars har gjort tidigare – men då Cypern använder överlägset mest antibiotika i hela Europa (och Sverige använder minst – läs mera inne hos Från Sverige), så har jag börjat undvika halloumi. Det går att göra goda grönsaksbiffar ändå!

Receptet har jag hittat inne hos Systrarna Eisenman som både bakar och lagar god mat.

Frasiga morot-och zucchiniplättar
ca 10 st (räckte till tre personer)

200 g riven morot
200 g riven zucchini
En kantbit riven hushållsost (som var för tunn för att skiva något mera av)
1 ägg
1 dl mjöl
ca 1 tsk salt
1 hackad vitlök
En liten kvist färsk rosmarin (hackas) fick också följa med, bara för att jag gillar smaken
Ev pudra över Spiskummin i smeten
olja till stekning

Till servering:
Creme fraiche
Sweet chilisås

Riv morötter, zucchini och ost. Hacka vitlök och rosmarinblad. Blanda alla ingredienserna. Smaksätt ev med spiskummin om ni gillar den smaken.

Värm oljan i en stekpanna. Klicka ut smeten, och bred ut den till tunna plättar. Desto tunnare desto frasigare blir plättarna. Servera direkt tillsammans med creme fraiche och sweet chilisås.

Morot- och zucchinibiffar
Morot- och zucchinibiffar

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEgen pepparkaksdeg
Nästa artikelNovember 2020

Kommentera