Julafton 2020

-

Så var julafton 2020 nästan över och jag tänkte sammanfatta min dag. En ledig torsdag efter några veckors intensivt arbete, för att hinna avsluta så mycket som möjligt innan jul och nyår – gissar att det är samma för många av oss på våra arbeten.

Julafton 2020

Den lediga dagen fick alltså börja med en skön sovmorgon, och Daniel var den som gick upp för att koka risgrynsgröten till frukosten. Han valde att koka gröten istället för att göra gröten i ugnen, men det är ju valfritt. Frukost intogs i doften av vår fina julgran i vardagsrummet.

Förutom risgrynsgröt så blev det också såklart griljerad julskinka på vårt nybakade tunnbröd. Lyxigt och kanske själva julafton-smaken.

Griljerad skinka julafton 2020

Mitt på dagen gick vi alla ut på en promenad och ett fint fototillfälle av hela familjen. Jultomteluvorna var med och på våra huvuden, som sig bör på julafton.

Julafton 2020
Julafton 2020

Den var även med på dagens runstreak, som blev en kort sväng in till Stortorget Östersund och årets fina gran.

Runstreak julafton 2020
Julpimpad med både tomteluva och röda läppar

Julen fortsatte hemma, där vi efter en dusch bänkade oss i soffan och tittade på Kalle Anka. Nu är tjejerna så stora, så de väljer att titta också, även om det finns betydligt bättre tecknade serier att titta på. Men även de har fått det som en tradition och kan texterna här och där. Roligt att föra traditionen vidare!

Efter Kalle så ställde jag och Daniel oss i köket och roddade ihop middagen. Vi var bara fyra till middagen, men hade ändå ett dignande julbord av saker vi tycker om. Lite tog slut och lite kommer vi att få äta rester av ett par dagar, men vi gjorde inte för mycket mat heller. Vill ni veta mera exakt vad vi åt, så ställ gärna frågan i kommentarerna här nedan.

Julafton 2020

Kvällen fortsatte med julklappsutdelning och julklappsöppnande. En god Aperol Spritz fick förgylla stunden – i övrigt hade vi alkoholfritt. Jag är uppväxt utan att det fanns alkohol i vårt hem, så det är det mest naturliga för mig.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Kommentera