Min ena dotter är inne på sitt 17:e år och har börjat vara ute på stan på kvällar/nätter. Jag vill alltid kunna hämta henne på nätterna, så därför är jag numera körbar alla helger som hon är hos mig. Inget fel i det, det går utmärkt att ha en god lördagskväll utan alkohol. Igår festade vi till på kantarellsnurror med Västerbottensost och färsk spenat med ett alkoholfritt bubbel. Yummie!
1 färdig smördeg
1 liten ask kantarellost, Bonjour
2 dl riven Västerbottensost
Färsk spenat
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smördegen en stund innan, så är den lättare att rulla ut och få jämn.
Ta fram en skål och blanda kantarellost och riven Västerbottensost. Bred ut smördegen och bred på oströran över hela arket. Fördela färsk spenat på halva arket och toppa med svartpeppar.

Rulla ihop din smördeg från långsidan och skär ca 1 cm breda snurror. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda tills de fått en gräddad yta, ca 15 min. Ta ut och låt svalna på plåten.


Servera tillsammans med gott bubbel som ett välkomstmingel. Och sen blir allt väldigt mycket godare ifall det serveras snyggt. Även om ni ”bara” är en eller två stycken hemma i dessa Coronatider, ta er tiden att äta och dricka gott, samt lägga upp det såsom ni skulle ha gäster.
Bland det finaste jag kan ta fram är mina egengjorda keramikfat och servera på dem. De är inte perfekta, men jag har gjort dem själv – så de är guld värda för mig!
