San Francisco som fredagsdrink

-

Dags för en god drink, eller hur? Vi gjorde en San Francisco som fredagsdrink förra veckan, vilket var en väldigt god drink. En drink som förmodligen alla våra föräldrar har druckit i vår ungdom då den var stor på 70-talet. Jag har dock missat den och hittade därför en ny favorit. En lättblandad och god drink är alltid gångbart.

Vem som är upphovsperson är oklart vad jag har kunnat hitta, men gissningsvis någon koppling till staden med samma namn. Ifall ni vet mera, så får ni gärna kommentera när nedanför. Eller några egna roliga minnen av San Francisco? Vare sig det är drinken eller staden.

Apropå San Francisco så har jag varit där, Daniel överraskade mig med en 40-års resa over there och vi gjorde San Francisco några dagar innan vi hyrde bil och upptäckte Yosemite nationalpark. En helt fantastisk resa som jag skrivit några inlägg om, men ni hittar betydligt fler i Daniels blogg.

Men tillbaka till drinken, receptet på en San Francisco tack!

3 cl Absolut vodka
3 cl Bols Banana
Apelsinjuice
Grenadin
Is

Ta fram snygga glas och lägg i mycket is. Fyll på med vodka, bananlikör och apelsinjuice. Ta fram en tesked och häll försiktigt i Grenadin så nära kanten du kan, så Grenadinet rinner ner och lägger sig längst ner. Tadaa – en vacker San Francisco är serverad!

San Francisco som fredagsdrink

Ifall du är sugen på någon annan drink så hittar du hela mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera