Ett risnudelfat med sojafärs

-

Ett risnudelfat med soyafärs gjorde jag iordning häromdagen, då jag fick lunchsällskap av min kompis Eva. Eva kan inte äta laktos och undviker helst gluten också, så det är en liten utmaning att ordna en måltid med henne. Men utmaningar är roliga, så jag tvekar aldrig, utan sätter min hjärna i arbete.

Asiatisk mat är bra mat ur allergisynpunkter, och även ifall ni får gäster som är vegetarianer eller veganer. Dagens utbud i butikerna är också så bra, så det är enkelt att få asiatisk mat att smaka gott. Så här gjorde jag mitt lunchfat:

1 förp risnudlar

3 msk japansk soya
2 msk risvinäger
3 msk rapsolja
1 tsk srirachasås
1 msk socker

2 ägg (hoppa över för en vegansk måltid)
2 vitlöksklyftor
Chilipeppar
150 g soyafärs
1 förp färdig wokmix (med morötter, vitkål, grönkål mm – förmodligen jättedyrt jmf att hacka själv, men så smidigt och tidsbesparande när jobbet var gjort)
Rapsolja att steka i

Börja med att blanda ihop nudelsåsen, ställ åt sidan. Knäck sedan två ägg i en skål och vispa sönder dem. Smaksätt med lite salt. Värm upp en stekpanna och stek omeletten – lägg den sedan åt sidan och låt svalna.

Sätt igång en kastrull för nudelkokning. Hacka vitlöken och låt fräsa ett par minuter tillsammans med chilipeppar. Ta i mera olja och lägg ner soyafärsen och fortsätt fräsa. Lite mera olja och häll sedan ner påsen med wokmix. Blanda runt försiktigt så det inte svämmar över din stekpanna.

Häll av de kokta nudlarna och häll ner nudlarna i stekpannan. Blanda runt och häll över nudelsåsen. Blanda runt igen och smaksätt med salt och ev mera chilipeppar. Dela omeletten i smala stavar och blanda ner. Häll upp på ett snyggt fat och ställ fram mitt på bordet.

Ett risnudelfat med soyafärs

Servera tillsammans med det ni tycker om, tex mera soya, sweet chili, jordnötter, färsk koriander.

Ett risnudelfat med soyafärs
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar