Clover Club som fredagsdrink

-

Dags för veckans drinktips. Att blanda en Clover Club som fredagsdrink sitter fint i soffan ikväll, det kan jag lova. Något tilltugg är också nice, vi valde att ta en skål nötter på sidan om vår drink.

För ett glas:

5 cl Gin
3 cl Citronjuice
2-4 cl Hallonsockerlag (jag gillar inte riktigt gin-smaken och tog mera hallonsockerlag, vilket blev godare)
2 cl Äggvita
Is

Instruktioner

Börja med att göra hallonsockerlagen. Instruktioner hittar du längre ner i detta inlägg. Jag valde också att göra en sockrad kant på glasen. Ta fram en assiett och strö ett tunt lager strösocker på. Ta ett par snygga glas och dra med citronen runt om kanten och doppa sedan glaset på sockerassietten. Låt torka (går tex utmärkt att förbereda samma fm då drinken ska drickas på kvällen).

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is för att skapa ett luftigt skum av äggvitan. Fyll sedan shakern med is och skaka igen så att drinken blir kall.

Sila upp i ett cocktailglas och garnera med hallon. För mig så kom inte så mycket skum ur shakern, men efter jag fotat så öppnade jag shakern och där fanns mycket mera skum att hälla ut. Kanske borde jag tagit en ny bild, men jag hade hunnit smaka på drinken också. Se det som ett tips från coachen, att hälla ut ur shakern direkt.

Clover Club som fredagsdrink

Hallonsockerlag:

2 dl strösocker
100 g hallon
1 dl vatten

Häll socker och hallon i en skål eller bunke. Mosa hallonen och vispa runt med sockret tills det blir som en trögflytande sirap. Tillsätt vatten och rör om tills allt socker har löst sig. Sila av resterna från hallonen och häll upp på flaska. Förvara i kylskåp.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelVåffeldagen 2021
Nästa artikelKolakakor med fudge och havssalt

Kommentera