Kolakakor med fudge och havssalt

-

Att ha en god kaka redo i frysen är lyxigt tycker jag. När helst gäster kommer eller att en blir sugen på något gott, så finns hembakat lättillgängligt. Daniels favorit är att äta kakan frusen direkt från frysen, men jag vill oftast låta den halvtina eller tina helt först. Häromdagen bakade jag kolakakor med fudge och havssalt som fick mycket väl godkänt, både som tinade och frysta.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Ca 90 g Marabou fudge & havssalt (halva chokladkakan)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda ner hacket i degen. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna.

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

Kolakakor med fudge och havssalt
Kolakakor med fudge och havssalt
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelClover Club som fredagsdrink
Nästa artikelLaktosfria krabbelurer

Kommentera