En väldigt god frukost är att laga krabbelurer. En form av amerikanska pannkakor fast i plättarstorlek. Dessutom vända i socker och kanel. Det kan vara den populäraste frukosten hemma och något som kan få tjejerna att kliva ur sängen lite tidigare. Denna gång valde jag att göra laktosfria krabbelurer, och det fungerar såklart lika bra.
Jag väljer att ta i 1 dl grahamsmjöl i mina, för att få lite fibrer ändå. Har ni inget grahamsmjöl hemma, så ta 5 dl vetemjöl istället.
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl laktosfri mjölk
Garnerning : strösocker & kanel
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Knäck ner äggen och rör runt, innan du häller på mjölken. Det blir en ganska tjock smet, men det ska det vara. Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut krabbelurer i stekpannan. Stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och kanel. När krabbelurerna är färdigstekta, så doppa dem i kanelsockret direkt, så att sockret fastnar.
Servera tillsammans med ljus sirap och Keso alternativt sylt, denna gång jordgubbssylt.