Det är något speciellt med våffeldagen. En stark känsla av vår, visst håller ni med mig? Och efter våffeldagen så är det snart påsk som också andas vår. Det är så skönt med mera ljus och vetskapen om att vi närmar oss sommar. Men våffeldagen 2021, vad ska en äta då? Vilken sorts våfflor alltså? Jag har gjort en sammanställning av de sorter jag provat, så det är bara att välja här nedan:
Jag börjar med lite salta våffelsnittar med skagenröra, som också passar alldeles utmärkt till påskbordet.

Även grillostvåfflor är en typ av salta våfflor som smakade väldigt gott som ett tilltugg (egentligen halloumi men jag vill använda svenska grillosten istället).

Om inte salta våfflor faller er i smaken så gissar jag att söta våfflor passar desto bättre. Här är ett recept på chokladvåfflor som ska serveras med stekta bananer och glass – en riktigt god våffelrätt!

Jag måste också få tipsa om våfflor med brynt smör, riktigt goda!

Eller om ni har något paket saffran kvar i skafferiet? Gör då en laddning saffransvåfflor – passar utmärkt till påsk med sin gula färg.

Bara att slå runt och testa alla sorterna några dagar framåt? Eller kör på ert gamla vanliga recept också, det funkar utmärkt det med! Bara ni passar på att njuta av en god måltid!
Mitt gamla vanliga recept finns här:
100 g smör
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
ev 2 msk vetekli
Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver och rör ihop det med hälften av mjölken. När allt mjöl löst sig, så häll på resten av mjölken, ägg och det avsvalnade smöret. Jag hällde dessutom i ett par msk vetekli för att höja fiberinnehållet, en lärdom från min mamma, och enligt mig så ska det vara vetekli i både tunnpannkakor och våfflor.
Sätt igång våffeljärnet och ta lite smör innan den första våfflan. Det räcker sedan för alla våfflor, då det är ganska mycket smör i smeten. Grädda dina våfflor och ställ fram på bordet. Servera med sylt och vispad grädde.
