Skarpsås till inkokt lax

-

Ett nytt recept fick göra premiär på påskbordet i helgen. Inkokt lax med skarpsås. Laxreceptet kommer imorgon men här är en god skarpsås till inkokt lax. Med majonnäs, hackat ägg och dill. Bland annat.

Såsen fick tummen upp och ganska mycket sås skrapades tom innan middagen var slut.

1 dl grädde
1 kokt kallt ägg
3 msk majonnäs
1 msk senap
1/2 – 1 msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
Dill

Börja med att koka ägget så det hinner bli kallt. Skala ägget och vispa grädden löst. Mät upp majonnäs och senap i en skål. Pilla ut äggulan och mosa ner den i samma skål. Fyll på med den vispade grädden och hackad äggvita.

Smaksätt din skarpsås med vinäger, salt & peppar samt dill.

Skarpsås till inkokt lax
Den hungriga påskhönan har spanat in den inkokta laxen
Skarpsås till inkokt lax


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKlassisk gravad lax
Nästa artikelInkokt lax med skarpsås

Kommentera